Turkcell Maltepe Plaza by mimaristudio


mimaristudio designed new social/communal areas for Turkcell’s Maltepe Plaza office in Istanbul.

Turkcell Maltepe Plaza renovation project was led by Turkcell Communication Services Building Managment Department and designed and executed by mimaristudio in a total of 4 months.

Main objective of the project was to provide a new and desirable social/communal areas to improve work conditions and wellbeings of the highly educated young professional employees.

2.100 m2 of works have been carried out in a building with a high end technolgy infrastructure in overtime and in three phases; in the administrative, South and North wings.

The first phase of the project consisted of renovation of the fitness room, locker rooms and public toilets of the adminstrative wing. The second phase consisted of renovation of the break out rooms, coffee station areas, interior landscape areas, toilets and the main restaurant on 4 floors of the South and North wings.

Building management and employees of each department were interviewed early on to help develop unique designs for each department’s needs. A common language of materials has been developed and used throughout the project while variations in accents and loose furniture depict each department’s unique needs.

All communal spaces break out areas and coffee stations, formerly treated as back of house spaces, have been integrated in to the open workspaces with the help of same materials used throughout.

2 existing atriums were also lanscpaed to be in unison with the new 8 communal spaces on 4 floors.  Furniture, lighting design, materials and the new interior layout of the busy restaurant provides a cosy athmospehere for the employees. Public toilets in the premises have been designed and furnished only with functionality in mind.

mimaristudio’s overall intent was to provide multifunctional design elements, such as very specific dining furniture to allow for formal/informal and spontaneous gatherings, breakouts, meetings, hosting guests, banquets and dining in the newly formed communal areas.

mimaristudio custom designed and furnished all millwork, specified all loose furniture and accessories.

via

Advertisements

One thought on “Turkcell Maltepe Plaza by mimaristudio

  1. Pingback: Eye Catching Bamboo Home Decor Ideas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: