Gijang Waveon by Heesoo Kwak and IDMM Architects


170403_Gijang_Waveon_01

From the architect. Gijang near to Busan, port city, the second largest city in Korea, is famous for beautiful scenery of seashore rendered by inspiringly eroded rock, wave of clean seawater and groups of pine trees at a height of about 30 feet. WAVEON, the unique cafe in the beach, is located in a hill overlooking the shore in Gijang. Our client wanted to get a 500m2-sized building just for cafe where we can look down the sandy and rocky shore wherever we are. In fact, depending on where and how we see the beach, the sea shows diverse views for us. Accordingly, the significant matter of this project is how we can grasp and deal with the relationship between natural scene and architecture.

PLACE STACKING
The condition of architecture oriented to outside view from inner space is placed on maximization of length of openings facing with sea and beach. Within given Floor area ratio, void space in center can be decent solution to make more seats viewing scenery. This was embodied by stacking long and sequential spaces that had various heights and were connected each other via a bridge. Wide and long corridor bearing seating space with ocean view deliver internally void in the center and, at the same time, embraces more and diverse scenes from outside.

SEATING PLACE
Furthermore, outer space of this building consists of ‘Pyeongsang’ that is an outdoor furniture traditionally used for small group activities like talking and sipping a cup of tea in community. Instead of setting a wide terrace in the beach, a series of Pyeongsang under pine trees plays a meaningful role as semi-individualized spaces where we can have an opportunity to enjoy meditative time with a cup of coffee surrounded by natural scenes. Obliquely punched concrete wall offers a pleasure to peep sea shore beyond tall pine trees. In rooftop area, we can notice a certain line where sea and sky become the one. In this building where nature and artificial setting meet together via more meditative but playful ways at the same time, we can experience a new type of retreat beyond cafe.

Architects: Heesoo Kwak and IDMM Architects
Location: Gijang-gun, Busan, South Korea
Architect in Charge: Heesoo Kwak
Area: 497.33 m2
Project Year: 2016
Photographs: Kim Jaeyoun
Manufacturers: FILOBE

170403_Gijang_Waveon_01

170403_Gijang_Waveon_02

170403_Gijang_Waveon_03

170403_Gijang_Waveon_04

170403_Gijang_Waveon_05

170403_Gijang_Waveon_06

170403_Gijang_Waveon_07

170403_Gijang_Waveon_08

170403_Gijang_Waveon_09

170403_Gijang_Waveon_10

170403_Gijang_Waveon_11

170403_Gijang_Waveon_12

170403_Gijang_Waveon_13

170403_Gijang_Waveon_14

170403_Gijang_Waveon_15

170403_Gijang_Waveon_16

170403_Gijang_Waveon_17

170403_Gijang_Waveon_17_r

170403_Gijang_Waveon_18_r

170403_Gijang_Waveon_19_r

170403_Gijang_Waveon_20_r

170403_Gijang_Waveon_21_r

170403_Gijang_Waveon_22_r

170403_Gijang_Waveon_23_r

170403_Gijang_Waveon_24_r

170403_Gijang_Waveon_25_r

170403_Gijang_Waveon_26_r

170403_Gijang_Waveon_27_r

170403_Gijang_Waveon_28_r

170403_Gijang_Waveon_29_r

170403_Gijang_Waveon_30_r

 

via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: