Feature House by Apostrophy’s


From the architect. There are variations in residential design according to environmental and social context that can be effected into residential design. This project is located in Bangkok which have high density, limited green area and lack of transportation. Except the limited space of the condominium which expended vertically, “Town Home” is trend to be a general type of residential design in Bangkok as well as “Apostrophy’s” the multi-disciplinary design firm which have been experimented for both of their office design until their lasted fully residential project which own by Mr.Pantavit Lawaroungchok, Design/ Managing Director of Apostrophy’s and also the owner.

From the start, the intention was to establish a residential space that would reconcile architectural solution to an artistic and functional need. So, overall space would be relaxing and lively for all family members within a narrow stripped plan of “Town Home” adding with some experimental special feature as following:

1.Backyard vertical garden
2.Triple space
3.Mega size furniture
4.Eclectic collection
6.Smart home & Moon roof

Welcoming with a “Triple Space” is open void at the center while a convertible car like “Moon Roof” has been installed at the top allow natural light through the interior space. Furthermore, the light can be control the brightness and its direction by the automatic system. Then focusing on the interior decoration, the designer used the terms “Chinoiseries” to explain this style. It means the reinterpretation of oriental ornament into western tradition. Thus, the overall space would be elegance as the Western style but still keep the soul of the East. Meanwhile, the furniture has been selected from Thai designer whose the owner aim to support and promote local creativity. It is including Tibetan sofa, Exotic chair and astonishing “Mega Size” table. Normally, Its size might not suited to the space but it can be accomplished by designer’s experience that made the space more elegance and adaptable.

In addition, there are personal “Eclectic Collection” which has been collect from a various part of the world which have some story behind them. And especially, a series of painting in collaborated design with Apostrophy’s and Mr.Jackkrit Anantakul, Thai Graphic Designer with the same mention to sarcastic the decorative style of half Thai-Chinese who favor in a figure of cruel and powerful animal such as Lion, Tiger and dragon wishing them bring a power and good luck to house. That inspired him to design this painting by minimizing the detail, recomposing, and adding with typologyas Mr.Jackkrit’s signature style. His work is full of the sense of humor but also hide some the oriental philosophy deeply. There are 18 pieces in this series which have been display in different floor level by concept as following; First floor has the concept of the earth and the origin of things, while the second floor is about habitat and terrestrial animal, and the third is for air, wind and insect. Not only the specific design, this collection has been add more value and the spirit of the East by gold finishing with the local specialist artisan.

Then, at the backside of the house, there is “Backyard Vertical Garden” which 7.5 meters height. According to the urban lifestyle which has busy life and isolate with nature, so this garden has been designed to fulfill the gap between life and nature. It is appropriate for a limited space, especially “Townhome”. Beginning with plant selection, the designer has been experimented on growing the various species of plant as well as watering and fertilizing system has been adapted for the best solution. And also, UV Lamp has been place on ground for every plant can growth equally. In conclusion, the uniqueness of this house is “Combination of opposite things” where the East meets West, where technology meets nature, and where the traditional craft meets radical design. The designer can blend it together and accent its dominant, simultaneously within the limited space of typical “Townhome”.

Architects: Apostrophy’s
Location: Bangkok, Thailand
Area: 250.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Courtesy of Apostrophy’s























One thought on “Feature House by Apostrophy’s

  1. Pingback: Feature House by Apostrophy’s — KARMATRENDZ – Only Way Is Forward !! No turning Back !!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: