House in Shfela by Hila Israelevitz Architects


160402_House_in_Shfela_01__r

From the architect. The building’s concept is an integration with the natural landscape in the area and in the plot, while creating a dramatic entrance façade that is still restrained and mysterious toward the street. Instead of highlighting the large and regular windows, and the doors, the idea was to hint at the building by creating two concrete beams with a line of trees between them.  Between these stands a columns arcade which lead to the entrance hall, with an ornamental pool on both sides of the path. The entrance to the building, through a patio as a fruit tree orchard, constitutes a pause before entering the house and creates a framework for the building, built of layers of walls and partitions.

The back façade, and in fact the planning of the back part of the plot, constitutes the opposite of the hinting at the entrance façade. The building entirely opens to the L-shaped plot and the swimming pool constitutes an anchor which connects the surrounding building’s wings.

Here the house is characterized by maximal openness, of wide and large openings which surround the swimming pool and the plot. In order to provide natural and comfortable shading, built pergolas and coupling beams were designed as an integral part of the building. These flow with the structure and define the landscape as segments of photographs.

An entire wing is designed for entertaining, with an outdoor kitchen, outdoor living room and a shading area accordingly.

The interior planning is characterized by a correlation between sight lines and walking paths, which achieved a sense of additional openness and light.

The kitchen includes another exit to a wide morning garden with two old olive trees. This garden is delineated by a massive concrete beam which delineates the space.

The entire structure was planned according to green thought, meaning the correct natural shading for all of the building’s spaces, and the pergolas and different shadings were planned according to the required angles.

Architects: Dan and Hila Israelevitz Architects
Location: Judean Foothills, Israel
Area: 750.0 sqm
Project Year: 2014
Photographs: Courtesy of Dan and Hila Israelevitz Architects

160402_House_in_Shfela_01__r

160402_House_in_Shfela_02__r

160402_House_in_Shfela_03__r

160402_House_in_Shfela_04__r

160402_House_in_Shfela_05__r

160402_House_in_Shfela_06__r

160402_House_in_Shfela_07__r

160402_House_in_Shfela_08__r

160402_House_in_Shfela_09__r

160402_House_in_Shfela_10__r

160402_House_in_Shfela_11__r

160402_House_in_Shfela_12__r

160402_House_in_Shfela_13__r

160402_House_in_Shfela_14__r

160402_House_in_Shfela_15__r

160402_House_in_Shfela_16__r

160402_House_in_Shfela_17__r

160402_House_in_Shfela_18__r

160402_House_in_Shfela_19__r

160402_House_in_Shfela_20__r

160402_House_in_Shfela_21__r

160402_House_in_Shfela_22__r

160402_House_in_Shfela_23__r

160402_House_in_Shfela_24__r

160402_House_in_Shfela_25__r

160402_House_in_Shfela_26__r

160402_House_in_Shfela_27__r

160402_House_in_Shfela_28__r

160402_House_in_Shfela_29__r

160402_House_in_Shfela_30__r

160402_House_in_Shfela_31__r

160402_House_in_Shfela_32__r

160402_House_in_Shfela_33__r

160402_House_in_Shfela_34__r

160402_House_in_Shfela_35__r

160402_House_in_Shfela_36__r

160402_House_in_Shfela_37__r

160402_House_in_Shfela_38__r

160402_House_in_Shfela_39__r

160402_House_in_Shfela_40__r

160402_House_in_Shfela_41__r

 

via

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: