Passo Novita by Oska&Partners


150728_Passo_Novita_01

From the architect. This is a design plan for an Italian restaurant transferring into a commercial complex across Yachiyo Midorigaoka Station, a suburb of Tokyo. The restaurant is expected to hold populous parties with maximum capacity of 250 people, using the dining space and the banquet room. With this in mind, we took advantage of the existing large space with long pillar spans by keeping the use of fixed walls to a bare minimum and designeda spacious dining space that is partitioned by light and the ceiling pieces.

Large area with no walls could sometimes feel restless. To prevent this, we designed a dining space that is divided by “ceiling” and “light”; resulting in a comfortable and scale/temperature sensitive dining room that does not ruin the advantages of an open room.

Above the tables; are hanged “walls” attached to ceiling piece, dropped to FL2.2m dividing the dining area into eight sections. The height and the shape of each ceiling pieces are carefully set to compromise the building’s infrastructures running behind the original ceiling (this space was previously used as parking and therefore was the center of infrastructures of the building) The finishing color and lighting of these ceiling pieces are also diverse.

Though the dining area below the ceiling pieces is essentially one space, the eight separate areas show a variety of expressions depending on time of the day and light. Overlapping in layers or blurring the boundaries between tables, light and time create a room full of richness and depth. Our goal to provide a space with many different personalities to accommodate the needs of every customers regardless of age and generations, lead to a restaurant with many returning customers. We have visited the restaurant a few times since it opened and saw that the restaurant is loved by all ages, just as we assumed. We are certain that this restaurant of over 20 years of history in the community not only will be the new place to eat, but willbecome the place to be loved by the public as a new base of local community .

Architects: Oska&Partners
Location: Midorigaoka, Yachiyo, Chiba Prefecture 276-0049, Japan
Collaborators: LGROW lighting planning room
Area: 497.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: kentahasegawa

150728_Passo_Novita_01

150728_Passo_Novita_02

150728_Passo_Novita_03

150728_Passo_Novita_04

150728_Passo_Novita_05

150728_Passo_Novita_06

150728_Passo_Novita_07

150728_Passo_Novita_08

150728_Passo_Novita_09

150728_Passo_Novita_10

150728_Passo_Novita_11

150728_Passo_Novita_12

150728_Passo_Novita_13

150728_Passo_Novita_14

150728_Passo_Novita_15

150728_Passo_Novita_16

150728_Passo_Novita_17

150728_Passo_Novita_18

150728_Passo_Novita_19

150728_Passo_Novita_20

150728_Passo_Novita_21

150728_Passo_Novita_22__r

150728_Passo_Novita_23__r

150728_Passo_Novita_24__r

150728_Passo_Novita_25__r

 

via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: