Bagritsky by Ruetemple


150712_Bagritsky_01

From the architect. The apartment is meant for a family with two children. Preferences of the customers and the main objectives. The customers would like to see a functional and laconic interior, yet not deprived of individuality and originality. The principal requirements were related to the area of the living room and the children’s room. The living room should be multifunctional with various options of time spending. Meanwhile, the area allocated for the children should include two bedrooms with a space for work and for play. The apartment planning depended on the windows, the supporting walls in some places and discharge stacks.

The black cube located to the left from the entrance to the apartment includes a coat and shoes closet, a bathroom, a separte water closet, as well as built-in-cupboards and a fridge from the kitchen area side. The storage cabinets are located at the entresol which could be reached via a portable ladder. The cube is covered with slate black paint and became a center of attraction for children, as they appreciated an opportunity of drawing on the walls as much as they please! The opposite wall is covered with marker paint. This is also a large field for children’s creativity!

We decided to design the living room in such a way so that the space could be organized differently depending on the mood and occupations. This objective is perfectly met by mobile furniture. It includes 7 modules on the wheels: 4 armchairs, two poufs and a coffee table. They are easy to move and can be assembled in various combinations: family movie watching, table games, sitting with the guests, etc.

A room of 16 sqm was allocated for the children’s area. The room is divided into two parts by the central playing set, which includes several levels for climbing, a hammock and small houses with windows. On both sides of the playing set there are sleeping accommodations and a table for study.

Architects: Ruetemple
Location: Moscow, Russia
Architect In Charge: Alexander Kudimov, Daria Butahina
Area: 80.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Ruetemple

150712_Bagritsky_01

150712_Bagritsky_02

150712_Bagritsky_03

150712_Bagritsky_04

150712_Bagritsky_05

150712_Bagritsky_06

150712_Bagritsky_07

150712_Bagritsky_08

150712_Bagritsky_09

150712_Bagritsky_10

150712_Bagritsky_11

150712_Bagritsky_12

150712_Bagritsky_13

150712_Bagritsky_14

150712_Bagritsky_15

150712_Bagritsky_16

150712_Bagritsky_17

150712_Bagritsky_18

150712_Bagritsky_19

150712_Bagritsky_20

150712_Bagritsky_21

150712_Bagritsky_22

150712_Bagritsky_23

150712_Bagritsky_24

150712_Bagritsky_25

150712_Bagritsky_26

150712_Bagritsky_27

150712_Bagritsky_28

150712_Bagritsky_29__r

150712_Bagritsky_30__r

150712_Bagritsky_31__r

150712_Bagritsky_32__r

150712_Bagritsky_33__r

150712_Bagritsky_34__r

150712_Bagritsky_35__r

150712_Bagritsky_36__r

150712_Bagritsky_37__r

150712_Bagritsky_38__r

150712_Bagritsky_39__r

150712_Bagritsky_40__r

150712_Bagritsky_41__r

150712_Bagritsky_42__r

150712_Bagritsky_43__r

via

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: