Bang Saray House by Architectkidd


150323_Bang_Saray_House_13__r              150323_Bang_Saray_House_09__r               150323_Bang_Saray_House_07__r

From the architect. Located near the east coast of the Gulf of Thailand, this house is formed by the tropical conditions of South East Asia as well as the values of its owners, a Swiss family living in the region.

The house follows a simple arrangement of spaces, with five bedrooms laid out lengthwise on the upper floor. The lower floor consists of the kitchen, dining and a large living area facing the outdoor pool and garden.

The house is constructed using post-tensioned concrete slabs, which are more commonly found in larger-scale commercial buildings in Thailand. The use of post-tensioning for this house allows for uninterrupted spaces, particularly on the lower level, where large glass panels can be opened to connect the interior spaces with the outdoor areas.

The house continues Architectkidd’s interest in using raw and minimally processed materials. The thin horizontal slabs contrast with the cast concrete shear walls and steel columns. All the wooden elements of the house were designed using reclaimed hard wood timber, including the facade which provides shading and natural airflow for the spaces on the upper floor.

Architects: Architectkidd
Location: Thailand
Design Team: Luke Yeung, Manassak Senachak, Tammarat Rodpul, Beatrice Pacharapan
Area: 300.0 sqm
Interior Consultant: Aey Jongsiriwanich
Project Consultant: Peter Hedrich
General Contractor: Chatree Ruento
Structure Engineer: Chaiyot Pinitjitrsamut
Photographs: Luke Yeung


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: