JMF Residence by Ivan Rezende Arquitetura


150117_JMF_Residence_04__r                  150117_JMF_Residence_06__r                 150117_JMF_Residence_08__r

From the architect. A large terrace overlooking spectacular views. This was the idea that guided the project of the two-floor penthouse located between Rodrigo de Freitas Lake and Botanic Garden.

With an amazing view of the city’s geography and its landmarks, the construction of the space tried to totally integrate the internal and external areas, emphasizing the visual permeability through the spaces, allowing the owner to enjoy the beauty of the surroundings no matter which way he goes inside the house.

The use of honed marble and exposed concrete that were used inside and outside the house, guarantees a cool personality, however outstanding to the project.

The white volumes highlight the green and the blue of the landscape, together with the rigor of the pure lines that show the modernity of the project.

Punctuated by a decor with current furniture and names from our contemporary art from portfolios of artists from Rio’s gallery of Silvia Cintra, the project is elegant and functional.

The floor is made of mahogany boards. The first flora consists of family room, lunch room, service area and three bedrooms: the master bedroom and the two children’s bedrooms.

The second floor is coated with Turkish travertine honed marble in the living room, dining room and in the 82m2 terrace which has a barbecue area, except for the turquoise mosaic of the Italian Bisazza which covers the 9-meter swimming pool, thus interrupting the neutral colors.

The guard rail of the last floor, made of tempered glass, emphasizes the fluidity and the transparency that characterizes this modern project, apparently simple.

Architects: Ivan Rezende Arquitetura
Location: Lagoa, Rio de Janeiro – State of Rio de Janeiro, Brazil
Design Team: Anna Valente, Andrea Lima, Patricia Gouvea, Ana Cecilia Santana, Domenica Falacio, Mariana Ribas, Maria Mahmoud, Adhora Santos, Thiago Vidal
Area: 300.0 sqm
Year: 2012
General Lighting: La Lampe
Chandelier Above The Indoor Dining Table: Lumini
Chandelier Above The Dining Room Table: George Nelson
Builder: J – Lyra
Carpentry: Artemad Carpentry
Marble Factory: Santa Cruz da Serra
Glass Factory: Vidroforte and S. Martins
Windows: Sa Martins
Luxaflex Blinds: Orlean
Telephone, Network And Security System: BarraSystem
Furniture: Novo Ambiente, LZ Studio and DWR
Art: Art Gallery Silvia Cintra
Photographs: MCA Studio


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: