Riverview House by Bennett and Trimble


From the architect. A new courtyard house for a young family on a modest suburban block in Sydney.

The roof is deformed at the northeast corner allowing sunlight deep into the courtyard and the southern rooms of the house.

The courtyard links the ground floor living spaces and creates visual connections between the street, the living areas and the back garden.

Painted brickwork is used internally and externally to reinforce this relationship. A playroom is peeled away from the envelope and suspended over the dining room and kitchen providing an independent children’s area within the main living spaces.

The economical facade of was enriched with plate steel sun shades and a pattern of bricks inset with a rubber mallet during the construction process.

Architects: Bennett and Trimble
Location: Riverview NSW, Australia
Architects In Charge: Marcus Trimble, Matthew Bennett
Collaborator: Erin Field
Year: 2013
Photographs: Peter Bennetts


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: