Maison L2 by Vincent Coste


From the architect. L2 house is the result of a reflection on the envelope and how to develop outdoor spaces that change the perception of volumes of an existing structure.

In this case a viewpoint made of a dressed in wood steel structure works as an air traffic across the perimeter of the house.

This ambulatory can reconstruct a horizontal façade in the landscape thus restoring a strong identity to this banal house 70.

The entire organization of the house has been completely redesigned to create vistas of the landscape and the pool which is in a very precise definition of the extension of the base of the house.

The combination of this rehabilitation and strong element of the pergola allows us to offer generous double height spaces outside as well as areas of life sheltered from the sun.

Architects: Vincent Coste
Location: Saint-Tropez, France
Chef De Projet: Estelle Hondier
Area: 200 sqm
Year: 2013
Photographs: Florent Joliot


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: