Sambade House by spaceworkers


From the architect. Based on the genetic of the place, the intervention holds, as the main goal, the creation of a contemporary space without disturbing the peace of the countryside area.

A pure volume, with rectangular base, is adjusted to the ground and opens into the green landscape. The volumetric purity, desired by the customer, sets the mood for the project and the new inhabitant of the place is, now, one of the terraced fields of the perfectly balanced ground.

Thus, the act of inhabiting unfolds through the volume of concrete, pure, raw, adjusted to the ground, just waiting to grow old as the days go by… reflecting the life of the countryside.

Architects: spaceworkers
Location: Penafiel, Portugal
Principal Architects: Henrique Marques & Rui Dinis
Collaborating Architects: Rui Rodrigues, Sérgio Rocha, Rui Miguel, Vasco Giesta, Pedro Silva
Engineering: Lino Correia Engenharia
Finance Director: Carla Duarte – cfo
Project Area: 1177 sqm
Project Year: 2014
Photographs: Fernando Guerra | FG+SG


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: