St John Bosco Art College by BDP


141020_St_John_Bosco_Art_College_01__r

The new school is housed in a 91m x 55m three storey single span column free environment, which contains an exciting mix of learning environments and social spaces, focusing on a sculpted landscape at the heart of the school.

With a budget of just £1043/sqm the response uses a simple efficient building form which delivers 15% more area than the traditional BB98 school, allowing for greater flexibility to create both transformational and inspirational spaces.

Colour, graphics and clever internal planning to minimise circulation space and allowing for multiple functions, have created a unique response to the school’s identity and sense of place in its community.

The potentially singular large open environment is subdivided by ‘The Hill’, a central device which creates a series of spaces and scales of environment to suit different functions.

Project director Mark Braund said: “The building feels like a new breed of school, unique, contemporary and an excellent example of how small budgets don’t necessarily have to deliver standard products. The school and pupils are over the moon with it.”

Architects: BDP
Location: Croxteth, Liverpool, Liverpool, Merseyside L11, UK
Architect And Landscape Architect: BDP
Area: 11000.0 sqm
Year: 2014
Photographs: David Barbour

via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: