BoZen Bar by Central Arquitectos


The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building whose concept was to create a space with the characteristics of a private living room.

The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration.

A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient.

A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads to the living room of the bar.

The use of mirrors reflects the ceiling ́s delicate decorative and other architectural details of the interior environment.

The design of the ceiling comes from a reinterpretation of an oriental motif, standardized by a module that materializes a delicate mesh strongly emphasized by indirect lighting application.

The lighting has been designed to reflect and accentuate the elegance of the space.

The bar space transports you to a warm environment where a fascinating blend of traditional and contemporary evocative elements lead the client to a private living room.

Architects: Central Arquitectos
Location: Braga, Portugal
Area: 465.0 sqm
Year: 2012
Client: Bô Zen
Engineer: Alcepi Engenharia
Electric: Silfa Energia
Photographs: Joao Morgado


2 thoughts on “BoZen Bar by Central Arquitectos

  1. Pingback: BoZen Bar by Central Arquitectos, Braga – Portugal » Retail Design Blog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: