Hayden Place by Cuningham Group


The new Cuningham Group office is being designed to reinforce the firm’s emphasis on sustainability, collaboration, and creativity.

The new office, which is targeted for LEED Gold certification, will feature a host of sustainable elements. The office building itself is being converted from an existing warehouse, and is located near a bike path and an Expo Light Rail stop. Large expanses of glass and four skylights will introduce an abundance of natural light, while trickle vents will allow fresh air to circulate through the space and exit through exhaust vents on the opposite end of the building.

An indoor garden with native and adaptive plants will filter the office air and create a connection with nature. The garden will be watered and maintained by employees. In addition to the interior garden, a vegetable garden will be grown in the office’s “backyard,” which faces a residential development.

Cuningham Group’s culture fosters fun, creativity, collaboration, and a work/life balance. A full kitchen will be installed to encourage family-style meal time and gathering. There will also be a gallery space to promote sharing of creative ideas. The gallery can also serve as a gathering space when the office hosts functions.

Architects: Cuningham Group
Location: Culver City, California, USA
Client: REthink Development
Area: 8500.0 ft2
Year: 2013
Photographs: Courtesy of Cuningham Group


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: