M2 House by monovolume architecture + design


The project M2 at Bozen-Moritzing is a Klimahouse A which hosts two accommodations on separate floors. Because of his punctuated facade in the north and the east it seems closed to the access road. The plastered basement serves as pedestal for the smaller upper floor, which is covered by cladding sheets. To the garden – towards the south and the west – the house opens because of a generous glass façade.

The two flats are protected against strong insolation in summer by overhanging roofs. The ceiling of the basement serves to the upper floor as a roof terrace, whereas on the roof of the upper floor is the photo-voltaic plant.

The apartments have a direct access from the underground car park.

A continuous wall, which passes parallel to the exterior walls, separates the night area from the day area, which is turned to the glass façade.

This creates a clear separation in areas with different lighting qualities.

Architects: monovolume architecture + design
Location: Bozen, BZ, Italy
Architects In Charge: Patrik Pedó, Juri Pobitzer, Konrad Rieper
Project Team: Simon Constantini, Benjamin Gaensbacher, Luca Di Censo
Area: 190 sqm
Year: 2012
Photographs: M&H Photostudio


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: