Hawthorn Residence by Canny


Canny has designed Hawthorn Residence located in Hawthorn, Australia.

from Canny:

The initial client brief was to create a home that would allow independent living zones for the needs of the growing family. With three teenage boys the home allows ample breakout spaces for the children to be active and yet still enjoy the togetherness of combined family areas. The clients required a new home with a traditional façade to the compliment the streetscape, yet a more contemporary feel as one moved through to the rear of the home. The front rooms took on a traditional feel, whilst the rear presented more modern attributes.

The rear of the home showcases a distinctive curved pool house with expansive pool outlook. Dual outdoor entertaining areas with canopy skylights and recessed alfresco heaters allow for continuous enjoyment throughout all seasons. All of these elements were carefully integrated and designed with the landscape.

The highly detailed cellar is perhaps the standout feature of this residence. Complete with 2,000 unit wine storage, Vintec wine fridge, tasting bench, sink and luxe wooden joinery, the room carries an understated opulence and serves as a unique entertaining area for intimate dinner parties and tastings.

One thought on “Hawthorn Residence by Canny

  1. Pingback: Curiosities: 10 Art and Architecture WordPress Blogs You Should Follow for Inspiration | Virginia Duran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: