House in Muko by Fujiwarramuro Architects


A mezzanine-floored residence consisting of a single-roomed space, located on a fan-shaped site.

The movements of the sun can be felt inside the house all throughout the year. Light coming from the east strikes the louvered boards before entering the house and reaching deep into its interior.

Direct sunlight from the south traces a shower-like path of lines as it penetrates into the building. Light coming from the west reflects off the walls of this house with an open stairwell before entering it.

Architects: Fujiwarramuro Architects
Location: Muko, Kyoto, Japan
Project Architects: Shintaro Fujiwara, Yoshio Muro
Area: 100.29 sqm
Photographs: Toshiyuki Yano


2 thoughts on “House in Muko by Fujiwarramuro Architects

  1. Pingback: House in Muko by Fujiwarramuro Architects | เกโดะ โกเดะ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: