Casa VU by TDC


The project is set on a cliff with a steep slope and a privileged view to an isle on the sea. Every room tends to open up to this natural surrounding through overlapped volumetries which generate shadows and open spaces such as the terrace which ends up becoming a contemplation space.

At this house, architecture and structure merged in order to create two white volumes (un-gravitational) set over two earthly volumes (massive).

Architects: TDC
Location: Lima, Perú
Architect In Charge: Rodrigo Villanueva
Design Team: Mauricio Sialer
Area: 41565.0 sqm
Year: 2012
Structural Engineer: TDC
Contractor: Compañía de Servicios de Construcción
Civil Engineering: Emilio Rueda
Photographs: Sergio Fernández Majluf


2 thoughts on “Casa VU by TDC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: