House Hafner by Hornung and Jacobi Architecture


Hornung and Jacobi Architecture has designed House Hafner located in Büschelhof, Germany.

from Hornung and Jacobi Architecture:

“The site of the house is located in the countryside next to a forest in southern Germany. The house is situated at the end of a blind alley and benefits from the site facing the forest and valley. Thus a very high level of privacy is provided by the protection from being seen or unauthorised access, which makes an open living possible. The slight remodelling of the topography with a given height difference of 3 meters (9.8 feet) inspired the choreography and orientation of the building alike.

The residential building is designed for a couple with an independent area for guests. The design of the house is divided into two parts: one introverted area, articulated by an arrangement with smaller openings following the surrounding typology of the neighbourhood. The counterpart of that is an extroverted area facing the forest and the beautiful view of the valley. The exterior space is interpreted as an extension of the open living area.

The abstracted shape of the gabled roof draws an analogy to the surrounding roof shapes, which is common in southern Germany. The transformation to an open cubic design made a maximum size of openings possible, as well as the visual merging of living and nature.”

Render by: Peter Guthrie

2 thoughts on “House Hafner by Hornung and Jacobi Architecture

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: