Nike Pop Up Showroom by Maggie Peng & Albert Tien


We designed an exhibition environment for the new Nike Women’s Collection to express the atmosphere of weightlessness and the ethereal.

The simplicity and scale of the three top and bottom plinths serve as a monumental backdrop for the suspended elements in between that came in and out of focus through the movement between the plinths.

Behind the three plinths is a large video projection of images from the look book that we animated to create movement.

The installation as a whole creates a strong, serene, yet warm space that allows the products to be the centerpiece.

Architects: Maggie Peng , Albert Tien
Location: Beijing, China
Design Team: Maggie Peng, Albert Tien
Year: 2012
Photographs: Jonathan Leijonhufvud


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: