Studio House by fabi architekten bda


A house like an archetype. As a prelude to the castle “Schönberg” (12th century) at the Wehrgraben – site of a former guard house.   The house consists of two building volumes – one homogeneous, black saddle roof building lying turned and cantilevered on a white flat roof box. A minimal intrusion into the hillside topography.

The volumes open up targeted to the natural space, the forest. The buildings to the sorroundings shine quiet and conciseness– unambiguity. Diving into the slope the visitor develops the house over an underground wardrobes-/ reception room – is soaked up through the ray of light over a free overhanging stairs.

Above: One-room for working, thinking, talking, eating, celebrating, relaxing,…..result of the failure of all irrelevancy – minimum. In the evening retreat into the belly of the house for cleaning, relaxing and sleeping.  Always accompany of the look in the nature room – diminution.   Pure geometric out of lively material – monolithic with penetration.

On the Outside: granite crushed stone following the topography – of rough till fine – black aspahlt as a back gear. Sufficiency and respect for the place are the aims of buliding the future.

Architects: fabi architekten bda
Location: Wenzenbach, Germany
Area: 100 sqm
Year: 2012
Photographs: Herbert Stolz


One thought on “Studio House by fabi architekten bda

  1. Pingback: แบบบ้านสวย ทันสมัย ในเยอรมัน | ไอเดียแต่งบ้าน

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: