Noriega Street Parklet by Matarozzi Pelsinger Design + Build


130202_Noriega_Street_Parklet_01

Matarozzi Pelsinger Design + Build designed a space for sitting, eating, and playing, replacing three parking spaces on a street in San Francisco, California.

Description:
The site, a 45° parallelogram, is subdivided into two separate spaces to help accommodate different kinds of user groups (dogs & children, young & old, quiet & loud, bikes & strollers). One space opens generously to the sidewalk, while the other is more protected and intimate. The required 3’ setback from adjacent parking spaces is exploited to provide seating on both the interior and exterior of the extra-deep benches. The acute corners are embraced as areas for planting and “chaise lounge” seating, where tight plan geometry becomes an excuse to put your feet up.

Photography: Wells Campbell

via

Advertisements

One thought on “Noriega Street Parklet by Matarozzi Pelsinger Design + Build

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: