Wonderwall by SO


The house is basically a living space with a huge open-plan and open space between indoor and outdoor, with the big wall cutting through the existing landform within the plot to create the sequential scenes, exposing to different space and functions.

The brick wall tends to lead the way from the front entrance, and also controls the visibility of each space. After climbing up the stair along the wall, the common area, which opens to the existing homestay villas, will be found, then paused before going up to the 2nd level by a small center court where will be used as an outdoor cinema from time to time.

The bedroom is on the 2nd level and can be seen once entering the plot, but can be accessed only at the end of the sequential scene by passing through the gallery-like living room and a swimming pool on the 2nd level as well.

Architects: SO
Location: Chiang Mai, Thailand
Design Team: Narong Othavorn, Veerachai Chaimongkol
Contractor : Tachanop Banchongrak
Area: 600.0 sqm
Year: 2012
Photographs: Piyawut Srisakul


One thought on “Wonderwall by SO

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: