House M by monovolume architecture + design


The project M, a residential building in the centre of Meran, is embedded in the quit area of Obermais. The concept of the design was it to play with transparent and solid surfaces what fallows fascinating insights and outlooks. The interior melts together with the outside space. The terrain flows through the building and finds his renewal in the pool- and meadow area. Because of a refined external design and the arrangement of the pool, lawn, garden and house the whole concept seems like a unity with seamless transition.

The ground floor follows the slightly sloping ground like a staircase to get a large garden area. Because of engineering technology considerations the building is conceived as a compact volume with one underground and two upper floors. From the construction point of view the house is built as a concrete construction, furnished with upgraded insulation. The glass-facade, door and window elements are executed as 3 layered glazier.

Architects: monovolume architecture + design
Location: Meran, Italy
Area: 360 sqm
Year: 2012
Photographs: Courtesy of monovolume architecture + design


One thought on “House M by monovolume architecture + design

  1. Pingback: Magnificent Kitchen Islands That Will Fascinate You -

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: