TR Residence by Robert Siegel Architects


Robert Siegel Architects was asked to design an addition to the client’s existing residence, originally designed by Edward Larrabee Barnes in 1974.

The program included a new master bedroom suite, which raises the floor elevation higher than the rest of the house and captures additional views overlooking the Hudson River Valley.

Studying the original design of the house led to the placement of a fifth organizational “bar” to the east side, near the quiet wooded side of the site.

The addition extends further south than any other part of the existing house, providing optimal views and privacy, while maintaining the massing of  the house as one approaches from the north.

Wood cladding and full-height sliding glass doors are used to seamlessly integrate the addition with the existing house.

Architects: Robert Siegel Architects
Location: Bedford Hills, NY, USA
Project Team: Robert Siegel, Brad Burns, Julien Leyssene, Wayne Walker
Project Year: 2009
Project Area: 2,500 sq ft
Photographs: Paul Warchol


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: