Omihachiman House by ALTS Design Office

First of all,we returned to innate house a human lived in , and we tried to reproduce the space in modern way.

Dividing the space into small spaces-divided and we connect the space and space we have finely divided by stairwell and small aperture.

Not dividing spaces ,but you are related to lightly each other, besides family can have their own places. just as if,we make our own spaces at cave.

Having own space,feeling others existence, looking out over the each spaces, but you can’t seize overview. Despite small area, you feel wide space.

Feeling vaguely spread of space, feeling vaguely whiff of each other… This ambiguity “vague feeling” is reason why this house make you comfortable.

Architects: ALTS Design Office
Location: Shiga Prefecture, Japan
Design Team: Sumiou Mizumoto, Yoshitaka Kuga
Project Year: 2012
Project Area: 117.89 sqm
Photographs: Courtesy of ALTS Design Office


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: