House LV by Areal Architecten

The aim of the project was to create a spacious family house in the village of Haacht. The orientation and the narrow plot lead a plan L-shaped around a terrace overlooking the street. The living spaces, located on the ground floor, consist of a large living room and a kitchen in its purest form : a large work table of 8m long, holding its opening on the street.

The upper floor is organized along a corridor enlighten by detailed skylights. A skin of wood covered the ground creating a unity and a contrast with the white walls.

The mass of the envelope made of dark brick highlights the fragility of the windows. The structure made by in situ concrete is permanently visible in the house, and is supported by eight fins 40mm x 300 mm steel columns, increasing the views angles in the house.

Architects: Areal Architecten
Location: Haacht/Tildonk, Belgium
Design Team: Chris Eeraerts, Thomas Cols
Project Year: 2010
Project Area: 295.0 sqm
Photographs: Cafeine © Thomas De Bruyne


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: