GaW by Satoru Hirota Architects


Resort Office
Nordic sense of simple, clean interior and white colors space has become a refreshing and placed the furniture and lighting fixtures. It like to work in a resort location.

Functionality
First floor is work space: office and president’s room, etc. Second floor is reception space: reception room and lounge, meeting booth, etc. Third floor is event space: main conference room and small conference room, etc. Void of entrance ties them.

Energy Conservation
Look south and the east side make the area of the opening few, and suppress temperature rise by shooting on the day of summer. The curtain wall of facing north and the west side is all aspects by double-glazed glass (12mm + air12mm + 12mm).

Maintenance
Exterior: design reduces contamination to a low-pollution type antifouling paint
Glass: process by applying an antifouling coating photocatalyst is weather-resistant sealant are used to enhance the durability of members.

Architect: Satoru Hirota Architects – Satoru Hirota
Location: Tochigi, Japan
Structural Design: Cremona Institute / Masahiro Shirasu
Machinery Design: Ymo / Hiroyuki Yamada
Contractor: Maruyama Kogyo / Hitoshi Akutsu + Katsuaki Ito
Interior Coordination: Ozone / Miki Sakamoto
Total Floor Area: 1,094.05 sqm
Year of Completion: 2010
Photographers: Atsushi Nakamichi, Satoru Hirota Architects

via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: