Gazoline Petrol Station by Damilano Studio Architects


Whether it’s providing a break for refueling, or just to stretch the legs before continuing the journey, the design of a service is strongly tied to the idea of travel.

With the same continuity, the service station is separated from the asphalt like a ribbon of road wrapping around itself, creating a temporary oasis to accommodate the traveller.

The architecture of a service station is usually conceived as a mere support function, thus influencing its shape. The architecture, static by definition, becomes closely linked to the concept of continuous flow that becomes the urban landscape.

Glass walls close the shell reinforced concrete, cast in special moulds. On the rear elevation, a red steel block is detached from the body and a wolf howling, illuminated at night, drawing attention to the restroom area.

Architects: Damilano Studio Architects / Duilio Damilano
Location: Piemonte, Italy
Client: Centro calor s.r.l.
Project Year: 2011
Project Area: 3800 sqm
Photographs: Andrea Martiradonna

via

Advertisements

One thought on “Gazoline Petrol Station by Damilano Studio Architects

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: