Pepe Hairstylist by UAU Office


Chromatic and perceptive contrasts enrich in details the essential lines and volumes of this hairstylist showroom where the different customers needs are sum up in a global design project.

The project alternates wooden oak volumes and on design furnitures with plain surfaces, merging into one working and relaxing time.

Since we were asked to divide the space into two main areas, one reserved to the washing operations, the other one for hairstylist job, we decided to make them clearly different. On one side the working area is a wide, bright and flexible space, fully opened towards the beautiful and historical Piazza Solferino: the open space room meets the different needs of customers through the use of mobile furniture elements replacing traditional equipments. On the other side the washing room is conceived to be intense and overpowering, characterized by local audio diffusion and darker and softer colours, being mostly a private place to be used also as relax area.

Architects: UAU Office
Location: Turin, Italy
Designers, architects and artists: Marco Verrando, Francesca Rossotti, Mansueto Francesco
Project year:  2011
Photographs: Enrico Muraro

via

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: