Residence in Kurakuen by NRM-Architects Office


The program called for a main residence and a working space. The house and office are two separate independent entities however have a seamless relationship. There are two entrances to the building, including a three car garage and carriage porch to receive visitors. According to the architects the design of these elements stemmed from what the site demanded.

Situated on a challenging flag-shaped site, this building is barely visible from the main road. The main structural material for this two-story home and office space is reinforced concrete.

The building itself is intercepted with a circumference and the southern face’s depth and space communicate a feeling of freedom by taking and making use of the surrounding landscape in the design of a garden in the inside space.

The architects consciously engaged the environment providing offered tranquil spaces with water, wind, sky.

Architects: NRM-Architects Office
Location: Hyougo, Japan
Design: Shunichiro Ninomiya and Tomoko Morodome
Project Area: 340 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Eiji Tomita

via

Advertisements

One thought on “Residence in Kurakuen by NRM-Architects Office

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: