Cafe la Miell by Suppose Design Office

Cafe la Miell by Suppose Design Office


Located in Niihama in Ehime, Japan, the Café la Miell lacked the space needed to accommodate the number of daily customers. To combat this shortcoming, the client wished to open a new café across the street that would be able to hold 80 customers. To create the new Café la Miell, Suppose Design Office utilized the one meter drop of the site so that instead of having a standard two story café, as the client requested, the café would become a split level space with one floor at the building’s base level, and one at street level.

Since the café needed parking, the wall facing the cars is completely opaque, yet, as customers turn the corner, the café’s dominant concrete components part to allow light to flood into the seating area. From the inside, the dialogue between the heavy concrete and the open glass creates a pleasant setting to enjoy a coffee.

All images courtesy of Suppose Design Office.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in: Logo

You are commenting using your account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,938 other followers

%d bloggers like this: