Vinery Kobler by Lukas Mayr Architekt + Theodor Gallmetzer Architecture


At first, it was about integrating the tasting room into the existing space. The architects decided to make a clear statement, however, and it now seems as if the room slides right into the existing space. The overall effect is unpretentious and simple. A lift-slide unit extends the space outside, which brings the exterior space closer to the interior space.  As a result, you can sit inside while being outside or outside while being inside.

The selection of materials is based on naturalness and sustainability: the surfaces of the walls and ceiling are done in marmorino, the floor in poured terrazzo. Why white? What is white? When you think about it, white creates a feeling of heightened sensitivity. If we let white affect us, then the surroundings, the colour and the shadows become more intense.

The architects assume that the nuances of the wine the colour and the flavours alike can be appreciated more keenly in a white environment.

Architects: Lukas Mayr Architekt + Theodor Gallmetzer Architecture
Location: Magré Sulla Strada del Vino, South Tyrol, Italy
Design Team: Lukas Mayr, Theodor Gallmetzer
Project Year: 2010
Photographs: Jürgen Eheim

via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,311 other followers

%d bloggers like this: