Casa Del Pico by ÁBATON Arquitectura


ÁBATON Arquitectura designed the Casa del Pico in Spain.

Since the land was on a high slope it was necessary to build a two-story villa. The idea of two structures floating on rock was possible because of the granite on the land. The bottom of the swimming pool is irregular imitating the shape of the granite on which it stands.

The ground floor was designed to be more in contact with the exterior and the garden is spacious. The upstairs area, where the sitting room and children’s area are situated, overlooks the swimming pool. The terrace, which is above the sitting room, offers views over the mountain range and the city and it has a wide stone bench which serves as a defence wall.  Each area of the house is different because of the changing levels of floors and ceilings.

Photography by Pablo Gómez Zuloaga

via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,305 other followers

%d bloggers like this: