Wotif Head Office by Marc&Co + Coarchitecture


Wotif Group is a leading online travel brand in the Asia Pacific Region. Since their launch in 2000, the company has grown to more than 450 staff in 13 countries. Wotif were interested in a new head office that considered staff interaction as part of creating a vibrant workspace. The concept of a town square and laneways were used as a planning idea and zones of engagement.

The town square acts as reception, an open meeting space, lunch room and event space. Communal facilities such as photocopiers, notice boards, water coolers, toilets and filing are all accessed via the laneways. Everyday activities draw staff into the laneways where random interactions take place.

The existing structure was stripped back to the concrete structure. The new work complements the raw aesthetic. The fitout includes Unifor workstations, custom joinery, custom timber acoustic ceiling panels, fish tanks and a commercial kitchen.

Architects: Marc&Co in collaboration with Coarchitecture
Location: Brisbane, Australia
Project Year: 2010
Project Area: 1,000 sqm
Photographs: Scott Burrows

via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,028 other followers

%d bloggers like this: