Nove II by Studio B Architects


This small residual wedge-shaped property sat vacant for years given its many site restraints and complexities including; front streets on two sides, 10’-0” snow storage easements on 2 sides, buried City of Aspen main water and electric lines directly under the building footprint which required re-location and a year of approvals and strict zoning ordinances given its location in Aspen’s Historic West End.
The resulting solution is a direct response to these parameters and is a stone clad ‘sculpture’ which hints to the owners’ art collection housed primarily within its double-height space.

The program of 3200 square feet is divided between an upper private level, the public main floor and the lower guest level. The exterior materials consist of a light-weight limestone panel system with aluminum windows and doors. The project required 15 months to construct and 18 months of approvals prior.

Architects: Studio B Architects
Location: Aspen, Colorado, USA
Site Area: 10,800 sf
Project Area: 3,200 sf
Project Year: 2010
Photographs: Derek Skalko & Raul Garcia

via

About these ads

One thought on “Nove II by Studio B Architects

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,143 other followers

%d bloggers like this: