Sobrino House by A4estudio


Facing a complex project where the house is also a workplace, we proposed an organized level where all the living uses and human relations are possible: relax, shelter, contemplation and work.
In a topographic operation, all the family activities converges in a common volume that lands on the highest level of the ground and rises 2.5 m from the lowest part. This operation proposes the entry to the house underneath all these activities, stripping at this point the natural slope.

Square floor plan, perimeter activities program in relation to the best sunshine light and views, and the circulations related to a central patio that strips the natural slope of the site, structure an eccentric and dens spatiality, where the path ways became the heart of the house.

At the top of the house, a system of inverted beams and concrete tensors hold the corbels, exposing the structure as part of the identity of the house.

In this way, a family life in an elevated and intimate plan that supports different uses and senses is possible.

Architects: A4estudio / Leonardo Codina & Juan Manuel Filice
Location: Mendoza, Argentina
Project Area: 540 sqm
Project Year: 2010
Photographs: Courtesy of A4estudio

via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,196 other followers

%d bloggers like this: