YNNO Workplace by Sprikk


Sprikk recently completed the design for an office in Utrecht, The Netherlands.
from Sprikk::
Sprikk designed a new working environment for consulting agency YNNO.

YNNO advises on innovative methods of working and the environments that support these. Their expertise follows the conceptions of the “new ways of working”. As their best reference sprikk planned the office that embodies these notions.

Since their consultants spend more time at their client’s than in the office, YNNO asked for a workplace that functions as a home base rather than a conventional office. A working environment was created that suits the nature of the consultant’s way of working in which communication and networking play a vital role. The floorplan is kept entirely open with the exception of two acoustically separated glass volumes. This stimulates free movement, spontaneous encounters and flexible uses while allowing for lots of natural light.

In this open plan organically shaped birchwood structures were placed that form partitions, niches, storage spaces and bookshelves. By applying one material and a single construction method a coherent appearance of the space is created, that still offers a diversity of working places with gradations in open and closed character. The natural, haptic qualities of these birchwood structures form a contrast to the high-end communication- and presentation technologies that were applied throughout the space.

The wood structures contain a number of ergonomic workplaces that embrace daylight and offer a view to the outside. Settings for the concentrated individual as well as active collaboration can be found. A vis-à-vis setting for casual discussions is placed on a platform integrated into the wooden structures. Groups of up to eight people can work on projects and presentations in an acoustically well-balanced room. It is fitted with writable surfaces and high-end presentation equipment. Private meetings or presentations for clients are held in an acoustically separated room that offers a casual atmosphere and plenty of daylight. A free-formed wooden island, close to the printer and the archive, can be used for secretarial and administrative work but can also function as an open office desk space for the consultants. The most notable open working environment is the ‘guild’ table. This giant surface provides an active and communicative setting by its organic layout. For special occasions and company-wide presentations it can accommodate the entire staff.

Photography by Edward Clydesdale Thomson

via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,140 other followers

%d bloggers like this: