House S by Grosfeld van der Velde Architecten


House S by Grosfeld van der Velde Architecten

The house is located on the edge of the Asterdplas in Breda’s Haagse Beemden district. The living area is raised above the surrounding land, so that the view on the natural environment is optimal. Further solidifying the home’s connection to nature, large floor-to-ceiling windows frame the view, while giving the house a light and transparent character.

Since the residents are home workers, employees and customers are also regaled at the house. Therefore private and business rooms are separated in an ingenious way, where they do touch but never cross.

The working space is partly situated below grade, fit with a horizontal orientated window. Providing a beautiful view on the environment and allowing for a bright, natural lit lower level.

Architects: Grosfeld van der Velde Architecten
Location: Breda, The Netherlands
Client: Private
Project Year: 2006-2008
Photographs: Michel Kievits, Roel van der Laar, Raphael Drent


via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,253 other followers

%d bloggers like this: