Authentic Studios by Lorcan O’Herlihy Architects


Authentic Studios by Lorcan O’Herlihy Architects

Authentic_Studios_03

The brief for this Tenant Improvement called for an innovative approach to renovating an existing warehouse space with limited opportunities for natural light along the perimeter walls and within a very limited budget.

LOHA uncovered and re-used existing roof openings that had been closed off as well as introduced new oversized light wells to maximize natural daylight. A series of open work areas/lounges occupy the area underneath the light wells, creating visual points of interest and responding to the client’s request for areas to accommodate more casual congregation, discussions and a place for repose.

In keeping with the tight parameters of the budget, the lounges are defined by the inventive configuration of offset reclaimed wood 2×8 studs, painted in vibrant colors, encircling a series of platforms, cocoons and cubbyholes set within a grid of interior tree wells. The repetitive nature and simple detailing of this system kept the budget on track, while the unique application of the feature allowed for dynamic spaces to be created.

Architects: LOHA Architects
Location: Burbank, California, USA
Principal in Charge: Lorcan O’Herlihy
Project Team: Pierre de Angelis (PM), Mark Mendez
Client: Authentic Entertainment, Inc.
Project year: 2008
Constructed Area: 1,393 sqm


Photographs: Douglas Hill


via

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 2,259 other followers

%d bloggers like this: